تبلیغات

حذف یک پروتئین خاص برطرف کننده حمله قلبی

 

پژوهشگران دانشگاه  Connecticutآمریکا پس از یک مطالعه نوآورانه به این باور رسیده اند که حذف یک نوع پروتئین خاص می تواند

از باریک شدن عروق قلبی و ایجاد بیماری قلبی جلوگیری کند و احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد.

 

این تیم پژوهشی معتقد است حذف پروتئین موردنظر می‌تواند از رفتار بد ماکروفاژها جلوگیری کند.

ماکروفاژها از داخل سرخرگ‌ عبور می‌کنند و چربی‌ها را می‌بلعند. اما ماکروفاژهای پر از چربی می‌توانند موجب باریک شدن عروق قلبی و در نتیجه بیماری قلبی شوند.

حذف پروتئین TRPM2 می‌تواند از این رفتار بد ماکروفاژها جلوگیری کند.

 

آنها دریافتند پروتئین تی‌آر‌پی‌ام۲ با التهاب فعال می‌شود و به ماکروفاژها سیگنال می دهد تا شروع به خوردن چربی کنند.

از آنجایی که التهاب رگ های خونی یکی از دلایل اولیه آترواسکلروز یا تصلب شرایین است، این پروتئین تا حد زیادی فعال می‌شود.

فعال شدن پروتئین «تی‌آر‌پی‌ام۲» ماکروفاژها را تحت فشار قرار می دهد تا پرکار شوند و در نتیجه منجر به کف‌ آلود شدن ماکروفاژها و به طور بالقوه ملتهب تر شدن شریان‌های بدن می‌شوند.

 

 

اکنون کنکاش تیم پژوهشی این است که روشن کنند افزایش پروتئین «تی‌آر‌پی‌ام۲» در مونوسیت ها (پیش‌سازهای ماکروفاژها) در خون با شدت بیماری قلبی -عروقی در انسان

مرتبط است یا پیوستگی ندارد. اثبات این ارتباط شاید در آینده موجب شود سطوح بالای «تی‌آر‌پی‌ام۲» در خون، هشدار خطر احتمال حمله قلبی و سکته مغزی در یک فرد تلقی گردد.

 

نتایج این پژوهش مهم علمی هشتم آوریل 2022 در مجله Nature Cardiovascular Research  منتشر شده است.

 

 

تبلیغات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + چهارده =